9/30/2016

Kluun: Pride ženska k zdravniku


O avtorju

Kluun je nizozemski pisatelj. Ima veliko različnih imen, med njimi tudi: Ray Kluun. In to knjigo je napisal po resničnih dogodkih. Imel je ženo, ki je umrla zaradi raka na dojki in je vso to izkušnjo in bolečino usmeril v pisanje in izdajo knjige. V prvem delu piše o smrti žene in kako so se na to pripravljali. Drugi del, knjiga Vdovec, pa piše o selitvi v V Astralijo. 

Vsebina

Govori o paru, ki že imata otroka. Moški pripoveduje o tem kako je žena imela raka in zaradi njega tudi umrla. Spolnim se, da sta z ženo skupaj načrtovala pogreb in ga je moral nato res izpeljati. Konec je ganljiv, saj govori o tem, kako sta prebirala pismo, ki ga je hčerka dobila od mame, mož pa od svoje žene. Knjiga mi je bila zanimiva tudi za to, ker je v zgodbo vključil otroka in njegovo doživljanje. Na koncu knjige sem jokala, saj je zgodba res ganljiva. Vredno jo je prebrati.Še krajša obnova:

"Moški, ki si želi živeti.
Ženska, ki ji je usojeno umreti.
Ljubezenska zgodba 21. stoletja.
Stijn in Carmen sta mlada, lepa, zaljubljena in zajemata življenje z veliko žlico. Nato Carmen nenadoma hudo zboli. Stijn se na vso moč trudi, da bi ji stal ob strani, vendar se vseeno zlomi pod težo bremena. Obsesivno se začne zapletati v ljubezenske afere, da bi pozabil na strašljivo resničnost, s katero pa se bo moral prej ali slej spoprijeti – zaradi nje, ki jo ljubi. Provokativen roman o ljubezni in nezvestobi. Nemiren premislek o življenju in smrti. Izviren vodnik po Amsterdamu in nogometu."

Za to knjigo tudi nimam kakšnega citata ampak saj obnova pove vse!:)Danes, jutri, vsak dan si privošči dobro knjigo in topel čaj!